Απόκριες στον Πειραιά στο στέκι σου

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on tumblr
Απόκριες στο στέκι
Όπως κάθε χρόνο έτσι κ φέτος απόκριες στο στέκι σου στον Πειραιά. Έβαλε τα αποκριάτικα του πάλι για να τιμήσει την γιορτή του Τριώδιου…εμάς εδώ στο Χρησιμοπωλείον μας αρέσει να μασκαρευόμαστε, να γελάμε και να περνάμε καλά άλλωστε σε ποιον δεν αρέσει αυτή η γιορτή του Διονύσου, γλέντια, κέφι και χορός, μασκαράδες στους δρόμους, μια μεγάλη γιορτή, απόκριες στον Πειραιά . Άλλωστε σε ποιον δεν αρέσουν τα χαμόγελα , τα χρώματα και η χαρά.

Απόκριες στο Χρησιμοπωλείον

Όλη η ομάδα ξύπνησε νωρίς το πρωί και ήρθε για να σκαρώσει το σχέδιο. Ποιο σχέδιο; Να στολίσει το στέκι σου, να βάλει ο καθένας την μάσκα του, να δει τι θα ντυθεί φέτος και να φορέσει το πιο καλό χαμογελό του! Ντύσου και εσύ, μαζί με εμάς και έλα να γιορτάσεις τις αποκριές στο Χρησιμοπωλείον. Εμείς εδώ έχουμε το δικό μας καρναβάλι!  Έλα να μας επισκεφθείς, ένα μεγάλο ξεφάντωμα παρέα με καλό φαγητό, άφθονο ποτό, και ωραία μουσική. Γιρλάντες, στολίδια, μάσκες, κομφετί , ζωντάνια και χρώματα αποτυπωμένα και στολισμένα στο μικρό μας πετρόχτιστο στέκι που ντύθηκε πάλι για να σε φιλοξενήσει και να δώσει το χάρισμα του, στις όμορφες στιγμές σου μαζί με την παρέα σου.

Τριώδιο, Καρναβάλι, Απόκριες στο στέκι σου

Όλη αυτή η μεγάλη γιορτή στην Ελλάδα ξεκίνησε από τα αρχαία χρόνια όπου ο κόσμος γιόρταζε την έναρξη της νέας χρονιά και την αναγγένηση της φύσης καθώς σηματοδοτούσε τον ερχομό της Άνοιξης. Παράλληλα, στην γιορτή αυτή πίστευαν ότι πύλες του Άδη άνοιγαν και οι ψυχές μπορούσαν να περπατήσουν για λίγο ξανά στον κόσμο των ανθρώπων. Έτσι ο κόσμος μεταμφιεζόταν και σε σε συνδυασμό με διάφορους χορούς ξεχυνόταν στους δρόμους και γιόρταζε με εκπροσωπός της  φυσικά τον Θεό Διόνυσο, θεό της άνοιξης και ψυχοπομπό.

Γιορτές στο Χρησιμοπωλείον

Έλα λοιπόν να γιορτάσουμε παρέα, να απολαύσεις την παρέα μας και ότι καλό έχουμε να σου προσφέρουμε.

Χρησιμοπωλείον, Π.Φύσσα 53 (πρώην Π.Τσαλδάρη), Κερατσίνι

Τ.:210 40 10 824 
www.xrisimopolion.gr

Close Menu
ΛΙΣΤΑ Το προϊόν αφαιρέθηκε. Επαναφορά στο καλάθι;
  • Προσθέστε προϊόντα
×

Cart