Πίτα ημέρας στο Χρησιμοπωλείον

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on tumblr
Φύλλο Κρούστας με υπέροχη γέμιση από το Χρησιμοπωλείον

Το Χρησιμοπωλείον και ο νέος του κατάλογος συνεχίζουν τις εκπλήξεις…σήμερα όμως θα μιλήσουμε για την υπέροχη πίτα ημέρας του μάγειρα  μας. Υπέροχες, μοσχομυριστές δημιουργίες άρχισαν πάλι να κυκλώνουν όλη την γειτονιά.

Η πίτα ημέρας είναι μια καινούργια ιδέα που σκαρφιστήκαμε για την προσφέρουμε με όλη μας την αγάπη σε εσάς. Καθημερινά μέσα στη μικρή μας κουζίνα ο μάγειρας μας φτιάχνει και μια νέα πίτα ημέρας για να την απολαύσετε. Με αγνά , ολόφρεσκα υλικά δοκιμάζει παραδοσιακές συνταγές αλλά και νέες παραλλαγές για να φτασει στο τραπέζι σου ότι πιο νόστιμο μπορείς να φανταστέις. Η πίτα φτιάχνεται με υπέροχο χειροποίητο, παραδοσιακό φύλλο κρούστας. Το φύλλο κρούστας δεν είναι εύκολη δουλειά, συνήθως το φύλλό φτιάχνεται από επαγγελματίες οι οποίοι δεν είναι απλά αρτοποιοί αλλά ειδικεύονται στην παρασκευή του.Για να πετύχει σωστά η παρασκευή του θα πρέπει να έχει την σωστή υγρασία έτσι ώστε να μην σπάει και να είναι λεπτό στο σημείο που να είναι σχεδόν διάφανο. Βέβαια για κάποιον που θέλει να φτιάξει εύκολα και γρήγορα μια συνταγή με την αγαπημένη του πίτα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα έτοιμο φύλλο κρούστας έτσι ώστε να φτιάξει την δική του αγαπημένη πίτα στο σπίτι. Το Χρησιμοπωλείον καθημερινά με μια νέα συνταγή ετοιμάζει επιλογές όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, μανιταρόπιτα, πατατόπιτα, ζαμπονοτυρόπιτα με σάλτσα , πίτα αλλαντικών από παραδοσιακά Π.Ο.Π. αλλαντικά,κοτόπιτα, χορτόπιτα και άλλες πολλές συνταγές που θα βρεις εδώ πάντα με πιστοποιημένα , φρέσκα και αγνά υλικά.

Μυρωδιές που σε ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Το Χρησιμοπωλείον σήμερα θα σου δώσει μια από τις αγαπημένες του συνταγές που μπορείς να ακολουθήσεις για να φτιάξεις μια υπέροχη πίτα στο σπίτι.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

Φύλλο Κρούστας

750 γραμ. αλεύρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ½ κ.γλ. αλάτι

1 κ.σ. ξύδι

1 ¾ φλ. νερό περίπου

3/4 φλ. σπορέλαιο

Ξεκικάμε ζυμώνοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και το νερό να σχηματιστεί ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, απαλή και εύπλαστη. Τη ζυμώνουμε έντονα πάνω στον πάγκο για περίπου 6-8′. Αφήνουμε να σταθεί για 10′ σκεπασμένη. Χωρίζουμε τη σε ίσα κομμάτια.Πλάθουμε με τα χέρια τα κομμάτια ζύμης και ρίχνουμε το λάδι σε ένα μπολ, έπειτα βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια της ζύμης.  Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι μέσα στο μπολ που έχουμε τοποθετήσει την ζύμη.Σκεπάζουμε κι αφήνουμε  περίπου 1 ώρα και 30′ να ξεκουραστεί η ζύμη. Στραγγίζουμε ένα ένα φύλλο από το λάδι και με τα χέρια αρχίζουμε να το ανοίγουμε, τεντώνοντας την πολύ ελαστική ζύμη και φτιάχνοντας ένα πολύ μεγάλο και σχεδόν διάφανο φύλλο. Ανασηκώνουμε το φύλλο πότε πότε σαν να στρώνουμε τραπεζομάντηλο, γιατί έτσι παίρνει αέρα. Αφαιρούμε, κόβοντας τις εξωτερικές άκρες που είναι λίγο πιο χοντρές από το υπόλοιπο φύλλο.

.

Γέμιση Τυρόπιτας

6 αυγά θερμοκρασία δωματίου3 1/2 φλ.πληρες γάλα φρέσκο 550 γρ1/2 φλ. ελαιόλαδο 93 γρπιπέρι250 γραμ. κεφαλοτύρι ήπειρου τριμμένο200 γραμ. μοτσαρέλα τριμμένο420 γραμ. φέτα βαρελίσια σκληρή3-4 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο (προερετικα)φύλλα ελαιόλαδο για τα1 σακουλάκι σουσάμι μαύρο

Περνούμε ένα τετράγωνο ταψί 40 ή 42 εκατοστών και θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα. Λαδώνουμε το ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε το πιπέρι.Θρυμματίζουμε τα τυριά μέσα σε ένα άλλο μπολ. Αν βάλουμε άνηθο τον βάζουμε και ανακατεύουμε.Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο και το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα να μη στεγνώσει.Χωρίζουμε το υγρό (αυγό,γαλα,λάδι) σε 5 ίσα μέρη. Επισεις χωρίζουμε και τα τυριά σε 5 ίσα μέρη. 120 γρ περίπου το υγρό και 160 περίπου τα στερεάΣτρώνουμε 3 φύλλα κάτω, ανάμεσα πασπαλίζουμε πολύ λίγο λαδάκι ανάμεσα. Ρίχνουμε το πρώτο μείγμα γάλα – αυγό και πασπαλίζουμε με το ένα μέρος τυριά την επιφάνεια.Στρώνουμε το τεταρτο φύλλο, ρίχνουμε το δεύτερο μείγμα γάλα-αυγό και το δεύτερο μείγμα με τα τυριά. Καλύπτουμε με το 5ο και βάζουμε το μείγμα μετά το 6ο και μείγμα και το 7 φύλλο, με μείγμα.Στρώνουμε τα τρία τελευταία φύλλα από πάνω και ότι προεξέχει το διπλώνουμε μέσα. Κόβουμε χαράζουμε με το μαχαίρι πολύ ελαφρά τη πίτα και πασπαλίζουμε με σουσάμι και λάδι.Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.

Επισκέψου το Χρησιμοπωλείον και δοκίμασε τις υπέροχες νέες του γεύσεις.

Χρησιμοπωλείον, Π.Φύσσα 53 (πρώην Π.Τσαλδάρη), Κερατσίνι

Τ.:210 40 10 824 
www.xrisimopolion.gr

Close Menu
ΛΙΣΤΑ Το προϊόν αφαιρέθηκε. Επαναφορά στο καλάθι;
  • Προσθέστε προϊόντα
×

Cart